Embrace Yourself - Reiki

WAT IS REIKI?

JE LICHAAM WEER IN BALANS

Reiki is een energietherapie die kalmerend en verzachtend werkt. Reiki kan zowel voor mentale als fysieke problemen een uitkomst bieden. Energietherapie versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam. De energie zal altijd naar de delen in het lichaam toegaan waar deze energie het meest nodig is.
Enkele voordelen van Reiki zijn: verlichting van hoofdpijn, nekpijn, kaakpijn. Verbetering van focus, flexibiliteit en je algemene welzijn. Vermindering van angst, somberheid, slapeloosheid. Reiki is begonnen in Japan en het staat voor ‘universele levensenergie’. Reiki bevordert de doorstroming van energie door het lichaam. Dit werkt doormiddel van handposities. Ik houd mijn handen op verschillende manieren boven het lichaam van de ontvanger. Zo kan Reiki energie vanuit mijn handen naar het lichaam van de ontvanger stromen. Reiki werkt altijd en bij iedereen, het enige wat de ontvanger hoeft te doen is openstaan voor de Reiki energie.

ERVARINGEN

Tijdens een sessie lopen de ervaringen van ontvangers erg uiteen. Sommige mensen voelen niks, sommige ervaren alleen een diepe ontspanning en anderen voelen allerlei lichamelijke sensaties. Er bestaat geen normale of standaard ervaring. Wat jou ervaring ook is, een sessie zal je altijd precies hebben gegeven wat je nodig had. De energie werkt door tot een paar dagen na de sessie. Daarna kan er van alles veranderen in je leven. Dit kan variëren van meer ontspanning tot het nemen van een groot besluit in je leven. Het resultaat hangt af van de klachten die je had, maar ook van je eigen bereidheid.

EEN REIKI BEHANDELING

Het voordeel van het werken met Reiki energie is dat er geen lichamelijk contact nodig is tussen de gever en de ontvanger. Als ontvanger mag je daarom je voorkeur aangeven tussen een sessie met of zonder aanrakingen. Dit betekent ook dat een Reiki sessie op afstand gegeven kan worden. Reiki op afstand houd in dat jij en ik een afspraak maken voor een sessie, tijdens deze sessie ben jij in je eigen huis en ben ik in mijn huis. Een Reiki sessie bij mij in de praktijk is net zo effectief als een Reiki sessie op afstand. Enkele voordelen van Reiki op afstand zijn: geen reistijd en reiskosten, geen last van beperkingen door corona en je voelt je veilig in je eigen vertrouwde omgeving. Enkele voordelen van Reiki bij mij in de praktijk zijn: een complete ervaring en meer ruimte en tijd om na te bespreken.

Een reiki sessie bij mij in de praktijk duurt 1 uur. De reiki sessie zelf duurt ongeveer 40 minuten en de rest van de tijd is bedoelt voor het voor en na bespreken. Hier heb je de mogelijkheid om je vragen en ervaringen te delen. Ik zal ook mijn ervaringen delen en ik zal jou tips geven over hoe je thuis om kunt gaan met de dingen waar je tegenaan loopt. Een reiki sessie op afstand duurt ongeveer 30 minuten.

Voor meer informatie over mijn praktijkruimte in een prachtig oud klooster:  https://www.cursuscentrumdepoort.nl/