Chantal Kleinjan – Groningen

Slow Down            Weekend

Een Mindfulness Training 'slash' Home Retreat!

Dit weekend is veel meer dan alleen een mindfulness training. Het is een weekend waarin jij mag opladen, ontvangen, Zijn.

Een verwenweekend met ruimte voor selfcare, gezondheid, wandelingen, genieten (al die dingen die er snel 'bij inschieten')

Even los van alle 'moetjes' en alle strengheid die we onszelf (zélfs in het weekend :-p) opleggen. Van strengheid naar mildheid is 1 van de hoofdthema's van dit weekend.

SlowDown Weekend

Een mindfulness training die niet aanvoelt als een training, maar als een weekend van liefdevolle aandacht voor jezelf.
Chantal Kleinjan

Ik neem je mee in een vertragingsbubbel. Waarin we de tijd nemen om opnieuw kennis te maken met Zijn. Ipv altijd maar doordraven en doen, doen, doen, hebben we het nodig om regelmatig om te schakelen naar de Zijnsmodus. 

Simpelweg Zijn is nodig om zorg te dragen voor je mentale en fysieke gezondheid.
We zijn doorgeschoten in Doen. Vooral in ons hoofd zijn we van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat druk. De meeste stress die we ervaren veroorzaken we zelf, in ons hoofd. Hierdoor lopen we continu rond met een vrij hoog gehalte stresshormoon (cortisol) in ons systeem. 
Deze stress die we ervaren zorgt o.a. voor burn-out, hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid etc.
Dit verzin ik uiteraard niet zelf, hier is heel veel onderzoek naar gedaan.
Als je het uit zou tekenen in een grafiek (cortisol gehalte) dan is het bijna nooit 0(baseline). Simpelweg omdat we niet genoeg momenten inbouwen in onze dag waarin dit hormoon kan afnemen. Momenten van vertraging, stoppen, even pauzeren. Zodat de cortisol piek kan dalen.

Dit is precies wat we dit weekend gaan doen! We gaan jouw systeem een break geven. Even uit de ratrace stappen. Zodat er ruimte komt, ruimte voor helderheid, rust, ontspanning, ontvangen en vooral ruimte voor iets nieuws. Mindfulness biedt jou een nieuwe manier van kijken, denken en reageren. Zodat jij na dit weekend op een andere manier omgaat met precies dezelfde omstandigheden.

8 jaar lang is mindfulness mijn leefstijl.
2 jaar lang draag ik deze nu over middels het geven van mindfulness trainingen.
ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN in de hoogste categorie, wat maakt dat mijn slow down weekend vergoed kan worden

Vertragen

We zijn massaal 'verleerd' te Zijn. Je gaat dit weer herontdekken en toepassen in je dagelijks leven.

Voor meer ontspanning&gezondheid

 

Zelf-Liefde

Hoe zou het zijn om liever voor jezelf te zijn? Jezelf de aandacht en momenten geven die je verdient!
De goodiebox en meditaties die je van me ontvangt gaan je hierbij helpen

Praktische Tools

Na dit weekend ga je verder met nieuwe inzichten, eigenschappen en mindful oefeningen.

Dit maakt dat dit weekend voor lange termijn verandering in je leven zorgt

Eigenlijk is dit weekend voor iedereen

Want iedereen ervaart wel eens: Stress, te veel op de automatische piloot leven, je gevangen voelen door de macht van je denkgeest (je laten meeslepen door negatieve gedachten), gevoel dat het allemaal te veel is: met klachten als vermoeidheid, burn-out, somberheid, angst.

En iedereen verlangt naar: meer veerkracht & psychologische flexibiliteit, contact met je 'ware zelf' waardoor je de macht van je ego overstijgt, rust&ontspanning, gevoelens als zelf-liefde, zelfzorg, mildheid & compassie. 

Het enige wat ik van je vraag wanneer je besluit deel te nemen = een zekere mate van commitment. Ben jij bereid een weekend lang jezelf prioriteit te geven? Ben je bereid een plek in je huis te creëren waarin jij ongestoord de sessies kunt bijwonen? Ben je bereid tijd en ruimte voor jezelf te maken en dit ook bespreekbaar te maken met je gezin/huisgenoten? Ben je bereid om jouw aandacht en liefde aan jezelf te geven, ipv altijd voor anderen klaar te staan?

Zo ja, dan heet ik je van harte welkom bij het volgende Slow Down Weekend!

Is zo’n weekend precies wat jij nu nodig hebt?

Vertragen, opladen, mindfulness leren toepassen in je leven

 

Mijn doel voor dit weekend: een warm bad creëren voor jou, waarin je even helemaal thuis kunt komen. Rusten, genieten en jezelf verwennen; en in de tussentijd ben je gewoon mindfulness aan het beoefenen!
Als je het mij vraagt hoeft het geen saaie of serieuze training te zijn! Die schools en rigide aanvoelt. Nee het mag fun zijn en het mag een cadeau zijn voor jou! Een mix tussen training, selfcare&selflove, home retreat, verwennerij en cadeautjes! Klinkt goed toch?

Ik streef ook echt naar balans en diversiteit! De sessies tijdens dit weekend zullen steeds een ander thema hebben maar vooral ook een andere vorm. Soms zal er meer theorie en oefenen zijn, soms mag jij vanuit ontspanning ontvangen (Zijn), samen mediteren, een schrijfoefening… Het kan van alles zijn. Dit maakt dat dit trainingsweekend niet zwaar en vermoeiend zal aanvoelen, maar dat je er juist als herboren uitkomt! Met nieuwe energie, inzichten, praktische handvatten en meer compassie&liefde voor jezelf. 

Het is zó waardevol om te leren om momenten van pauze en van zelfcompassie in te bouwen in je dagelijkse leven! Gewoon thuis op de bank, of op zolder tussen de vuile was. Zulke bewustzijnsmomenten in je ‘normale dag’ zijn 100keer waardevoller dan een groots inzicht tijdens een cursus. Het zijn de kleine dagelijkse momenten die tellen. Zo creëer je lange termijn gewoontes.

Ga je mee? Op een zachte, liefdevolle reis naar binnen

Misschien wel de meest waardevolle reis van je leven!

Al het praktische op een rij:
  • Eerstvolgende slow down weekend: 20, 21 en 22 januari 2023.
  • Dit mindfulness trainingsweekend (groepstraining) loop van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Gedurende deze 3 dagen zullen er 6 live sessies zijn via Zoom. Deze sessies worden ook opgenomen, dus mocht je 1 keer niet kunnen dan is dat niet erg. Sessies duren ongeveer 1,5 uur.
  • Jij volgt dit mindfulness weekend dus vanuit je eigen huis. Je creëert een rustige plek in je huis waar jij de 6 sessies kunt bijwonen. Het weekend is geheel online, dus waar je ook woont of bent, jij kunt erbij zijn! Je zou het zelfs vanuit een vakantiehuisje kunnen volgen, voor next level ontspanning :-p. Zolang je maar je laptop en wifi hebt.
  • Globale tijdsindeling sessies(tijden kunnen iets afwijken): Vrijdag: 19:30 uur, zaterdag: 9 uur, 14:30 uur en 20 uur. Zondag: 9 uur en 13:30 uur.
  • Natuurlijk draait dit weekend niet alleen om de 6 sessies! Het gaat eigenlijk juist om de tijd ertussen in. Dat is de tijd waarin je zelf aan de slag gaat. Ervaren en oefenen met mindfulness, zodat je gewend raakt aan integratie in je dagelijks leven. Ik zal je hiertoe uitnodigen en je oefeningen aanreiken. Zo krijg je o.a. een wandelmeditatie en een oefening voor tijdens het koken/bakken. Ook krijg je een goodiebox thuisgestuurd! Die producten in combinatie met het geleerde uit de sessies gaan ervoor zorgen dat thema's als zelfliefde, selfcare, ontspanning, mildheid etc. aan bod komen.
  • Voordeel van deze 'home retreat' setting is dat je bepaalde taken/verantwoordelijkheden thuis nog gewoon kunt vervullen. Zoals koken voor je gezin, je kind ergens ophalen of brengen etc. Wel wil ik je uitnodigen je taken zo veel mogelijk uit handen te geven en zo veel mogelijk me-time te creëren. 
  • Dit hele weekend ben ik jou mindfulness trainer, je mag mij dan ook zeker tussentijds vragen stellen via whatsapp! Verder zal er voorafgaand aan dit weekend een 1op1 kennismaking plaatsvinden. Omdat ik nieuwsgierig ben naar jou en je verwachtingen maar vooral ook waar je tegenaan loopt. Aan de hand van jullie hulpvragen als groep ga ik de sessies inhoudelijk vormgeven. Ik maak deze training dus telkens op maat, ik stem me af op jullie behoeften. Als laatst krijg je ongeveer 2 weken na het weekend een 1op1 terugkom moment met mij. Welke thema's heb je als erg waardevol ervaren EN vind je tegelijkertijd ook moeilijk te implementeren? In deze sessie ga ik je helpen en richting geven, zodat je met nieuwe motivatie verder kunt.

 

Slow Down Weekend
€290

Dit weekend is ook geschikt voor jou wanneer je al eens eerder een mindfulness training hebt gevolgd. In dit weekend zullen nieuwe oefeningen aan bod komen. Zie het als een mogelijkheid om je practice op te frissen en te verdiepen

Mindfulness als stabiele basis verankeren in je dagelijks leven

Benieuwd naar vergoedingsmogelijkheden?

Dit is de link waar je kunt zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoed: klik hier

Ook kun je bij je werkgever informeren naar je persoonlijke budgetten voor ontwikkeling. Mindfulness mag hier altijd voor ingezet worden.

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op.